Het houtskeletplan is klaar

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er is een hele tijd aan gewerkt, maar nu is het klaar. Eerst gedetailleerd uitgetekend door de architect, gecontroleerd door de ingenieur en doorgestuurd naar de producent Hoffman. Die stuurde dan in februari reeds hun eerste versie van de plannen door. Ze tekenen het ontwerp van de architect nl. volledig in 3D uit met alle verbindingen en uitfresingen uitgewerkt. Het is belangrijk dat deze plannen perfect kloppen, want op basis daarvan zullen alle balken machinaal op maat gemaakt worden, uitfresingen, boringen en al inclusief.
Die plannen zijn dan nog wat verder geoptimaliseerd door de architect en moesten daarna nog eens langs bij de ingenieur voordat ze terug naar Hoffman konden. Die voerden die aanpassingen dan door waarna dezelfde caroussel nog een aantal keer doorlopen is. Zo hebben we nu een houtskelet waarbij op voorhand al aan een heleboel details gedacht is, waardoor we bij en na het plaatsen zo weinig mogelijk onvoorziene problemen zullen tegenkomen.

Nu is het toch nog even afwachten of de architect definitief groen licht geeft en dan kunnen we bestellen. Vijf weken later zal het hout dan geleverd worden en kunnen we aan de slag met onze mega ikeakast. In afwachting moet eerst nog de grond rond onze kelder aangevuld worden en moeten de laatste twee sokkeltjes nog gegoten worden. Misschien beginnen we ook nog met het optrekken van de scheimuur om dan de houtskeletbalken achteraf in te schuiven, maar dat moeten we eerst nog eens bekijken of dat wel mogelijk is.

3 gedachten over “Het houtskeletplan is klaar

  1. Pingback: Houtskelet – week 1 | Ons strohuis

  2. Pingback: Houtskelet – week 1 | Ons strohuis

  3. Proficiat met jullie puike prestatie. Amaai ziet er toch allemaal nog wat ingewikkeld uit hé ! Maar ja met wat zoek en denkwerk komt alles uiteindelijk in orde. Groetjes t.diane en n. Pierre

Plaats een reactie