Houtskelet geleverd

Vandaag is het houtskelet geleverd. Koen, die de technische ondersteuning biedt en de eigenlijke verkoper is van het pakket was er ook bij. Hij zorgde ervoor dat de pakketten een beetje logisch gestapeld werden zodat de eerst te plaatsen balken niet ergens volledig onderaan zitten. Bij het pakket zitten trouwens ook alle nodige vijzen, bouten, moeren, nagels, winkelhaken, … al het ijzerwerk dus. Dat hebben we ter plaatse volledig nageteld zodat we zeker wisten dat alles er was.

Zo’n heel huis is best wel wat hout en om er wat handig mee te kunnen werken hebben we de meerderheid van de balken op het braakliggend stuk bouwgrond naast onze buren laten plaatsen. Zo ligt het nog binnen bereik van de kraan en hebben we naast het huis toch nog een beetje bewegingsruimte. De pakketten met balken op hun plaats krijgen was trouwens geen sinecure. Onze eigen straat was om te beginnen al te smal om ze te kunnen lossen. Dan maar in de straat wat verderop lossen en met het speciale heftruckje de balken op hun plaats manoevreren:

 

In feite zouden we nu kunnen beginnen aan het huis, maar toch gaan we eerst de garage afwerken. Zo hebben we opbergruimte, schuilplaats bij regen, een schaduwplek en plaats voor een frigo.

 

Plaats een reactie