Houtskelet garage – deel 1: verankering en waterkering

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een houtskeletbouw is de waterkering en verankering tussen fundering en houtskelet. Daar hebben we dus nauwgezet werk van gemaakt en wel op de volgende manier:

  1. slijpen van draadstang diameter 10 in stukjes van 17 cm

  2. boren van gaten diameter 12 in de opgemetste fundering. Hierbij doorheen de juist gelegde DIBA-waterdichtingsfolie boren.

  3. Na het boren, de gaatjes stofvrij maken. Bij gebrek aan een pompje doen we dat met eigen blaaskracht en een plastiek slangetje.
  4. inspuiten van de chemische verankering. Opletten met dit spul. Het eerste wat uit de spuitmond komt is nog niet goed gemengd en mag je niet gebruiken. Verder verhard dat spul vanaf het gemengd is relatief snel en ook in de spuitmond. Als de bus dus niet in 1 keer opgebruikt is heb je een nieuwe spuitmond nodig. 
  5. draadstang in de chemische verankering duwen/draaien en daarna goed aandrukken zodat het gat dat in de vochtkering geboord is terug goed afgesloten wordt. Zo ziet dat er dan uit:

En ja mama, dit alles doen we natuurlijk steeds met alle mogelijke beveiligingstoestanden op oren en ogen:

Safety first!

Dat gaf dan het volgende resultaat:

3 gedachten over “Houtskelet garage – deel 1: verankering en waterkering

  1. Safety first, heel zeker, en absoluut vol te houden. Ook handschoenen aantrekken als je met de slijpschijf bezig bent. Zie foto hoger.

  2. Pingback: Houtskelet garage – deel 2: wand- en dakstructuur | Ons strohuis

Plaats een reactie